English

Ali Neshat

Home page
Soldiers
Unsungs Main Page
Unsungs Videos
Unsong List (English) National Heroes
Imperial Iranian Air Forces
Imp. Iranian Ground Forces
Imp. Iranian Navy
Imp. Iranian Forces
Orders and Medals of Forces
Reza Pahlavi on Democracy
FAS Army Iran & Iraq
Civilians masaccer
Bush, State of Union
Shahpor Bakhtiar
Forest Al-Visit
In Mouring of my Daughter
Ground Forces
Holy Terror
Imp. Gendarmerie
Land of Free...
Massacre, Kurds and ..
Memorial - 21 Farvardin
Iran of Palestine??
Thanks - WWII
Terrorist Report 93
Terrorist Report 94
Terrorist Report 95
Terrorist Report 96
Terrorist Report 97
Terrorist Report 98
Terrorist Report 99
Travel Warning
The Veil
Ignorance of Thomas L. Friedman!
Stop the War!!
Before and After..!
Blood suckers!!
Open Letter to Prince
Contact Us
Links

 
 
آذربايجان سر ايران
 

 
تاريخ ايران زمين

 




 









Shafigh

والاگهر شهریار شفیق = مبارز و جانباخته راه آزادی ایران و ایرانی

والاگهر شهریار شفیق (پهلوی ‌نیا) ( ۲۴ اسفند ۱۳۲۳ قاهره- ۱۶ آذر ۱۳۵۸ پاریس ) افسر ارشد (ناخدا يکم) نیروی دریایی ارتش شاهنشاهی ایران بود. وی فرزند شاهدخت اشرف پهلوی و احمد شفیق مسوول شرکت های هوایی تجاری در مصر بود. از آنجایی که وی فرزند شاهدخت اشرف پهلوی و خواهرزاده شاه بود لقب والاگهر در ابتدای نامش استفاده می‌شد.

shfth

والاگهر شهریار شفیق تحصیلات خود را در مدرسه رازی تهران به انجام رساند. هنگام تحصیل در دانشکده نیروی دریایی دارتموث شمشیر افتخار گرفت. با درجه ی ناوبان دومی به عنوان افسر مخابرات ناو بایندر در خرمشهر خدمت نظامی خود را در نیروی دریایی ایران شروع کرد.

sh

کسانی که ایشان را بخاطر دارند، زیبایی و فروتنی وی را نخستین چیزی میدانند که در برخورد با وی دیده میشد. جوانی بلند بالا و بسیار میهن پرست که سالهای عمر خود را با عشقی غیر عادی و سرشار، در راه خدمت به میهنش صرف کرد. پدروی "احمد شفیق "، فرمانده نیروی هوایی مصر، خلبان جنگی، مردی پر ابهت و خواهر زاده "ملک فاروق، پادشاه فقید مصر بود.

sh

آنچه درناخدا (يکم) شهریار شفیق بارز بود، سرعت، چابکی و مهارت وی بود در عملیات دشوار نظامی و قدرت وی برای دور زدن و انجام مانور و تاکتیک های ناگهانی که نیاز به تیزبینی و سرعت انتقال دشت. وی کسی بود که در میانه میدان و در صورت تنهایی محض ، حاضر بود و "میتوانست" یک تنه حمله ای دلیرانه و پیروزمند را با تاکتیکی خاص و زیرکانه ترتیب دهد.

sh

والا گهرشهریار شفیق آخرین کسی ازخانوده پهلوی بود که ایران را ترک کرد. به عنوان یک افسر بزرگ نیروی دریایی وظیفه خود می دانست که بمانند و پایمردانه خاک ایران و میراث کهن آریایی را حفظ کنند. با تنگ تر شدن حلقه فشارها٬ در آن هنگامه که دیگر مرزها به شدت زیر سیطره و کنترل اوباش اسلامی درآمده بود و در همه جا به دنبال دستگیری وی بودند، شادروان والاگهر شهریار با کمک چند جان بر کف ارتشی و به وسیله یک لنج خود را تا کویت رسانده و از آنجا به سمت پاریس عزیمت کردند. همسر وی مریم اقبال و دو فرزند کوچک شان نیز در پاریس به ایشان پیوستند.

sh3

ولی ناخدا شهریار با نفوذی که در ارتش ایران داشت، به تبعید راضی نشد و براندازی رژیم را پایه ریزی میکرد.

sh4

والاگهر شهریار شفیق پس از شورش 57 در ایران در روز ۳۰ بهمن ۱۳۵۷ و یک هفته پس از فروپاشی رژیم سلطنتی و اعلام بیطرفی ارتش، ایران را ترک و در فرانسه به همسر و ۲ فرزندش پیوست. هم‌زمان در ایران صادق خلخالی رییس دادگاه انقلاب اسلامی وقت برای وی دادگاهی غیابی ترتیب داده بود و وی را همراه با تنی چند از فرماندهان ارشد ارتش شاهنشاهی به «افساد فی الارض» متهم و محکوم به اعدام کرده بود.

sh5

والاگهر شهریار شفیق با نفوذی که در ارتش ایران داشت قصد انجام کودتایی را برای بازگرداندن محمدرضا شاه پهلوی به ایران را داشت که در نهایت در ساعت ۱۳ روز جمعه ۱۶ آذر ماه ۱۳۵۸ هنگام خروج از اقامتگاه مادرش والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی در پاریس، به ضرب دو گلوله افراد مسلح که به پشت گردن و سر وی اصابت کرد، به قتل رسید .

sh6

شانزدهم آذر سال ۱۳۵۸ و در یک ظهر سیاه و غمبار وقتی شاروان ناخدا يکم شهریار شفیق از آپارتمان خواهرشان آزاده بیرون آمدند تا برای نهار خود و ایشان چند قلم خرید بکنند، در مقابل چشمان وحشت زده و هراسان خواهر که از آنسوی پنجره ناباورانه می نگریست، به ضرب دو گلوله دو ضارب مسلح صورت پوشده، که به پشت گردن و سر وی اصابت کرد، جان باخت و حماسه ای دیگر از عشق و میهن پرستی امیران ارتش شاهنشاهی را رقم زد.

sh7

بنا به گزارش خبرگزاری فرانسه، شخصی نا شناس در يک تماس تلفنی مسئوليت اين ترور را بعهده گرفت و گفت اورا به خاطر اينکه دشمن ايمان انقلابيون ومردم ايران بوده و به صهيونيسم بين المللی کمک میکرده کشته است. اين شخص با شعار زنده باد خمينی به مذاکره تلفنی خود پايان میدهد. ضمنا آخوند جنايتکار صادق خلخالی در تهران با انتشار اطلاعيه ای اعضای سازمان فداييان اسلام را مسئول اين جنايت معرفی نمود و افزود: «درصورت عدم دستگيری ما کليه افراد خاندان پهلوی را تررور خواهيم کرد»

sh8

شهريار شفيق اولين ايرانی در بيرون از کشور بود که به دست عوامل جمهوری اسلامی ترور گرديد.

sh9

وی با وجود تعلق داشتن به خانواده پادشاهی، بسیار زمینی و خاکی بود و رفت و آمد های او به خانواده افراد تهیدست با کمک و دلجویی از آنان، از خصوصیات بارز وی بشمار میرفت. شهریار شفیق برای جمهوری اسلامی، خطری مرگبار و تهدیدی جدی بشمار میرفت. بیشک دولت فرانسه نیز در این جنایت تاریخی دست داشت. چگونه بود که والا گهر شهریار و شادروان تیمسار اویسی هر دو در خیابانهای پاریس به قتل رسیدند و تروریستهای اسلامی در آن سالها که همه کشورهای اروپایی از امنیت کافی برخوردار بودند، براحتی در خیابانهای پاریس به گشت و گذار میپرداختند و از زمان عبور و مرور امیران شاهنشاهی مطلع بودند؟؟
در گزارشی از علیرضا تهرانی، شمه کوچکی از رشادت و دلیری های عقاب بیباک ارتش شاهنشاهی را که فرماندهی کماندوهای تکاور در عملیات آزاد سازی ۳ جزیره را بعهده داشت، میخوانیم.

((نیروهای ایرانی چهل و یک سال پیش در آذرماه ۱۳۵۰، در عملیاتی به دقت محاسبه شده، بر سه جزیره تنب بزرگ، کوچک و ابو موسی مسلط شدند.

من که در آن زمان معاونت سردبیری کل روزنامه اطلاعات را بر عهده داشتم، از انگشت شمار گزارشگرانی بودم که نیروهای ایرانی را در این عملیات همراهی کردند.

از یک هفته پیشتر می‌دانستیم که ایران به زودی پس از نزدیک به ۷۰ سال استعمارگری بریتانیا بار دیگر بر سه جزیره مهم و استراتژیک ابوموسی (به روایتی با نام ایرانی گب سبزو) و تنب‌های بزرگ و کوچک رسماً مسلط خواهد شد. سفری بی‌هیجان اما تاریخی در پیش بود،.

نیروی دریایی شاهنشاهی ایران با تشکیل ستادی ویژه در جزیره قشم در ۲۲ کیلومتری تنب بزرگ خود را آماده کرده بود تا در مراسمی تشریفاتی درفش ایران را در این سه جزیره حادثه‌ای به اهتزاز درآورد. هواپیماهای شکاری ایران بر فراز این سه جزیره در پرواز بودند.

ساعت ۶:۱۵ بامداد روز نهم آذرماه ۱۳۵۰، یک روز پیش از خروج کامل نیروهای استعمارگر بریتانیا از شرق سوئز منجمله از خلیج فارس، عملیات نیروی دریایی ایران آغاز شد و در عرض ۳۵ دقیقه پایان گرفت.

در ابوموسی، تنها جزیره مسکونی از میان سه جزیره یاد شده، شیخ رأس‌الخیمه، شیخ صقر، شخصاً به استقبال نیروهای ایرانی شتافت و میان آن‌ها شیرینی پخش کرد. مراسم در تنب کوچک معروف به تنب مار نیز بی‌هیچ حادثه‌ای به انجام رسید.

از ناخدا فرید خزعل، یکی از فرماندهان این عملیات، پرسیدم من در اینجا ماری نمی‌بینم پس چرا آن را تنب مار می‌نامند؟ ناخدا خزعل بخشی از جزیره را به رگبار گلوله بست و ناگهان دیدم که انگار تمام تنب کوچک به حرکت درآمد. سراسر جزیره مار بود و مار بود و مار.

در تنب بزرگ هم برپایه قرار و مدار با شیخ رأس‌الخیمه و نمایندگان لندن، قرار بود دست به دست شدن قدرت بی‌حادثه بگذرد. اما آنچنان که شهریار شفیق، پسر کوچک خواهر همزاد شاه ایران و یکی دیگر از فرماندهان عملیات بازستانی این سه جزیره به من گفت، افسر نگهبان انگلیسی در رأس الخیمه که شیفت بامدادی‌اش را تازه آغاز کرده بود از این قرار و مدار ابراز بی‌خبری می‌کند و به مأموران شیخ‌نشین در تنب بزرگ دستور می‌دهد تا روشن شدن قضیه مقاومت کنند.

در میان مأموران در پاسگاه تنب بزرگ نیز دودستگی پدید می‌آید، یک دسته از تحویل قدرت با مسالمت کامل به ایرانی‌ها هواداری می‌کردند و دسته دیگر از فرمان افسر نگهبان انگلیسی. در این گیرودار یک سروان ایرانی، رضا سوزنچی، همراه مهناو یکم حبیب‌الله کهریزی و ناوی وظیفه آیتالله خانی که احتمال درگیری دراین جزیره را در خواب هم نمی‌دیدند به پاسگاه نزدیک شدند. آن‌ها حتی سلاح‌های خود را آماده شلیک نساخته بودند. خروج هوادران تحویل و تحول مسالمت‌آمیز از پاسگاه در حالت آماده برای واگذاری سلاح‌هایشان به این دیدگاه سه ایرانی یاد شده قوت بیشتری می‌بخشید؛ دیدگاهی که به زودی با رگباری از گلوله از درون پاسگاه، بی‌پایه بودن آن مشخص شد.

هر سه ایرانی از پای درآمدند و مأموران هوادار تحویل و تحول مسالمت‌آمیز وحشت‌زده به درون پاسگاه بازگشتند. نیروهای ایرانی ناگزیر با هلی‌کوپتر در پیرامون پاسگاه پیاده شدند. ناخدا فرید خزعل و دریابان شهریار شفیق از نخستین ایرانیانی بودند که به درون پاسگاه تنب بزرگ یورش بردند و مقاومت سنگر گرفتگان در آن را در هم شکستند.

به زودی سنگرگرفتگان با دادن یک کشته همگی اسیر شدند. یکی از این اسیران که شهروندی یمنی بود می‌گفت همکارانش به فرمان مستقیم صدام حسین، مرد نیرومند عراق، در برابر ایرانی‌ها مقاومت کرده بودند.

بدین سان ابوموسی و تنب‌های بزرگ و کوچک پس از 70 سال استعمارگری بریتانیا بار دیگر پرچم ایران را برفراز خود افراشته دیدند.

همزمان اشرف، خبرنگار- عکاس خبرگزاری تاس، خبرگزاری رسمی و دولتی روسیه شوروی آن زمان، که با ترفندهای چشمگیری خود را در شمار مسافران هلی‌کوپتری جای داده بود که خلبانی‌اش را والاگهر شهریار شفیق، برعهده داشت ناکام شد.

شهریار شفیق با اشارات معنی‌دار به سرنشینان ایرانی هلی‌کوپترش چنان به پرواز درآمد که در طول سفر از ابوموسی به قشم، اشرف دوربین را‌‌ رها کرده و دو دستی میله‌ها را چسبیده بود و هرگز فرصتی نیافت تا عکسی را که در پی شکار آن بود بگیرد.

ناخدا يکم شهریار، جزو نخستین کسانی بود که به فرمان جمهوری اسلامی در یکی از خیابان‌های پاریس در نخستین ماه‌های استقرار حکومت هواداران آیت‌الله خمینی بر ایران به گلوله‌ا‌ش بستند و او را کشتند.

ناخدا فرید خزعل، دیگر چهره شاخص عملیات بازستانی این سه جزیره نیز بر پایه روایات رسمی، یکی دو سال پس از همین عملیات در خانه‌اش در خیابان شمال سینما مولن روژ تهران خودکشی کرد. چند و چون این خودکشی یا مرگ مرموزهرگز روشن نشد.))

همه ساله در سالروز جانباختن شهريار شفيق در کنار مراسم يادبود ديگری مراسم ويژه ای نيز بنام «آيين بزرگداشت جانباختگان راه ايران» از سوی طرفداران نظام پادشاهی در شهر دوسلدرف آلمان برگزار شده است.

يادش گرامی وراهش پر روهرو باد



Sarbazan Main Page

 



ا
اين تارنما هديه ای است به جانباختگان نيرو های مسلح

صدای شما وقتی شنيده می شود که بلند و رسا باشد 



 
پارسی

Ali Neshat

برگ اول
سربازان
جــانـــبــاخـــتــگان ايران
سرداران ملی و ابدی
نيروی هوائی شاهنشاهی ايران
نيروی زمينی شاهنشاهی ايران
نيروی دريائی شاهنشاهی ايران
نشان و مدال های نيرو های مسلح شاهنشاهی ايران
جانباختگان نيروی زمينی
بازديد شاهنشاه آريامهر از آمريکا
بياد فريدو فرخزاد
دکتر سيروس الهی ;
کشتار مردم
خواندنی ها
17 دی پيام رضا شاه
سرهنگ عطابای
ما برای ادامه .. شما؟
جشن های 2500 ساله
شاهزاده -کنفرانس 1380
بيژن فاضلی
ژنرال اويسی
بازديد شاهنشاه از ناو
در سوگ دخترم ليلا
پيام شهبانو
عباس قلی زاده
آخرين اراده شاهنشاه
ليلا پهلوی
رضـــا مظلومـــــان
يادواره جانباختگان
سرهنگ احمد منفرد
سرهنگ هادی عزيز مرادی
جانباختگان کودتای پايگان شاهرخی
مردم ايران فلسطين شده...
سينما رکس 
آگاهی ها
پيام رضا شاه - 17 دی
سالروز جانباختگان 2561
پيام شهبانو - 1380
والاگهر شهــــريار شفيــق
سرهنگ شاهوردی لو
سوگند شاهزاده رضا پهلوی
علی اکبر طباطبائی
علی و نورالدين توکلی
چادر در اسلام...
زادروز اعيحضرت
خون آشامان!
ششم بهمن
جنگ نه!!
قدس و سپاه زنان!!
تماس با ما
پيوند ها

 
 
 
 

 

پاسخ به تاريخ

 

 

 

تصاوير زيبای ايران


 


 
اگر شما از فاير فاکس (موزيلا) استفاده می کنيد برای ديدن ابزار شنودی به آخرين ورژن آن احتياج داريد اينجا کليک کنيد
Mozilla
If you are Mozilla (FireFox) browser to use MS Media Player please download the latest version here


Copyright © 2003-2007, All rights reserved. | بالای صفحه | Design: DireCconnect,  Powered By: DireCconnect